Acılı Lahmacun Tarifi; Acılı lahmacunu sevmeyen yoktur herhalde. Her yörenin kendine göre acılı lahmacun tarifi bulunmakta. Acılı lahmacunun evde yapımı biraz zahmetli ama lezzeti oldukça güzeldir. Evde acılı lahmacun tarifi bilmeyen veya yapamayanlar için kendilerini evde lahmacunu içini kolaylıkla hazırlayıp ekmek fırının da pişirebilir. Acılı lahmacun tarifi, besin değeri ve kalori değeri oldukça yüksektir. Kilo problemi olan ve diyet yapanları sık sık acılı lahmacun tüketmemeleri gerekir. Çalışanlar için lahmacun içi hazırlayarak en yakın ekmek fırına vermeleri, onlar için kolaylık olur ve misafir olanlar için çabuk hazırlanan pratik bir tariftir. Acılı lahmacun tarifini öğrenmeyen kalmasın.
Acılı Lahmacun Tarifi Malzemeleri
500 gram az yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı acı toz biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı kadar sıvı yağ
Hamuru için
1 kg un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar ılık su
Acılı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Acılı lahmacun yapılışına ilk olarak hamuru mayalama işlemi ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına içine unu alın ve ortasını açıp mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip su ekleyerek yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur elde edikten sonra hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken acılı lahmacunun iç malzemelerini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik ince ince doğrayın daha sonra maydanoz, biber, domatesi de ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri doğrama işlemi bittikten sonra baharat salçayı kıymayı de ilave ederek lahmacun içini yoğurmaya başlayın. Kıyma karışımını iyice yoğurduktan sonra sıra geldi lahmacunu hazırlamaya başlayalım. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp temiz bir tezgâha un serpiştirip dizin. Parçalar haline bölmüş olduğumuz hamuru merdane yarımı ile yuvarlak olacak şekilde 1 cm kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamuru üstüne kıyma karışımını eşit bir şekilde sürün. Elinin hafif ıslatarak kenarlarını kıvırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Acılı lahmacun tarifi hazır sıcak sıcak bol salata ve limon ile servisi yapın. Acılı lahmacun başka bir tarifi de ise kıymalı karışımı hazırladıktan sonra yakında bulunan bir ekmek fırınında da pişirebilir.