{ "title": "Antep Lahmacun Tarifi", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/antep-lahmacun-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 05:50:38", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fırınlara götürülür orada fırın çalışanları bu iç harç ile lahmacunları kısa süre de hazırlar ve size verir. Bu nedenle iç harcı hazırlamak için yarım saat kadar bir zaman ayırırsanız akşama yemeğiniz hazır olacaktır. Hamurunu kendiniz yapmak isteyip evde fırında pişirmek isterseniz biraz zahmetli ve yorucu olur. Bu nedenle fırına vermenizi tavsiye ederim. Antep lahmacun tarifine bakalım.

Antep lahmacun yapımı için gerekli malzemeler
Antep lahmacun nasıl yapılır?

Lahmacun yapımı için kıyma ve kuyruk yağı bir kaba alınır. Robota biberler domates soyulmuş sarımsak konulur ve iyice çekilir. Bu karışım da kıyma üzerine eklenir. Tuz, karabiber, pul biber, isot ve tuz eklenir. Üzerine bir demet maydanoz yıkanır ve ince kıyılarak eklenir. Tüm malzeme iyice karıştırılır ardından domates ve biber salçası eklenir tekrar karıştırılıp fırına verilir ve fırında pide hamuru açılarak üzerine iç harç serilir ve ardından afiyet ile yenir. Lahmacun yenilirken bol ekşili salata ayran turşu lahmacun ile sunulan ve lahmacunun yanına çok yakışan lezzetlerdendir.
" } ] }