{ "title": "Ekmek Hamurundan Lahmacun", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/Ekmek-Hamurundan-Lahmacun-98.jpg", "date": "22.01.2024 01:01:37", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Ekmek Hamurundan Lahmacun, ev hanımları akşam yemeği hazırlarken pratik olması gerekiyor. Özellikle bu konu çalışan hanımlar açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle çoğunlukla çalışan hanımlar kolaylıkla hazırlayabileceği pratik olan yemekleri tercih etmektedir. İşte aradığınız fırsat hem çok lezzetli hem de oldukça pratik olarak hazırlanan ekmek hamurundan lahmacun akşam yemeği için pratik çözümlerden bir tanesidir. Ekmek hamurundan lahmacun büyük küçük herkesin severek ve beğenerek yediği en lezzetli yemeklerden birisidir. Ayrıca hamurla yapılan ve iç malzemesiyle besin değeri oldukça yüksek olan lahmacun oldukça da besleyicidir. Genellikle bu muhteşem lezzeti dışarıda yemeye alışkın olsak da her ev hanımı istediği zaman evinde bu lezzeti hazırlayarak ailesi ile keyfini çıkarabilir. Ayrıca evde her zaman olan ve mutfakta eksik edilmeyen birkaç malzemeyi kullanarak ekmek hamurundan lahmacunu hazırlayabilirsiniz. Eğer hiç denemediyseniz bu mükemmel lezzeti sizlerde hazırlayarak ailenize sürpriz yapabilirsiniz.

Ekmek Hamurundan Lahmacun İçin Gerekli Olan Malzemeleri
İçi için
Ekmek Hamurundan Lahmacun Nasıl Yapılır?

İlk önce lahmacunun iç malzemesi için geniş bir kabın içerisine kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayıp ilave edelim. Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp gibi küçük doğrayalım. Biberleri de aynı şekilde incecik doğrayıp en son maydanozu incecik kıyıp hepsini kabın içerisine ilave edelim. İsterseniz bu ana malzemeleri kabın içerisine koyup hafif bir şekilde blenderden de geçirebilirsiniz. Daha sonra kıymayı, kırmızı pul biberi, karabiberi, domates salçası, biber salçasını ve göz kararı tuzunu ilave edip çok fazla sıkmadan elimiz ile yoğuralım. Ardından hazır aldığımız ekmek hamurunu limon büyüklüğünde olacak şekilde bezelere ayıralım. Mutfak tezgâhının üzerine biraz un serptikten sonra bezeyi merdane ile ince ve yuvarlak açalım. Açtığımız lahmacun hamurunun üzerine hazırladığımız harçtan bir miktar alarak elimiz ile her yerine gelecek şekilde güzelce yayalım. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız lahmacunları yerleştirelim. Önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırında iç malzemesi iyice pişip kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz. Daha sonra pişen ekmek hamurundan lahmacunları servis tabağına alalım. İşte evde lahmacun yapmak bu kadar kolay.

Afiyet olsun.
" } ] }