{ "title": "Ev Usulü Lahmacun", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/Ev-Usulu-Lahmacun-91.jpg", "date": "20.01.2024 16:13:52", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için paylaşacağız, umarız beğenirsiniz. Herkes tarafından sevilen lahmacun halen Türk mutfağı kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Doğuya özgü bir yemek olan lahmacun, yaklaşık bin yıllık bir geçmişe sahiptir. İyi bir lahmacunun sırrı, lezzetinden geçer. Bunun içinde kullanılan iç malzemesi oldukça önemlidir. Ancak lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişir. Yani soğanlısı, sarımsaklısı ve fıstıklısı gibi dışarıda da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylece sıcak ve güzel bir lahmacunu kolay bir şekilde evde hazırlanabilir. Özellikle iç malzemesini kendi isteğinize göre acılı veya acısız olarak da yapılabilir. Bu şekilde lahmacun hazırlandıktan sonra ocakda tavanın içerisinde veya fırında tepside pişirilebilir. Çünkü doğal olan hamuru inceciktir ve malzemelerle birlikte büyüklerin ve çocukların vazgeçemeyeceği bir lezzettir.