{ "title": "Evde Lahmacun Hamuru", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/Evde-Lahmacun-Hamuru-91.jpg", "date": "19.01.2024 16:39:43", "author": "Sinan ALTINTOP", "article": [ { "article": "
Evde Lahmacun Hamuru, hazırlamak artık çok kolay hale geldi. Lahmacun genellikle dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir yiyecek olsa da evde de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. Lahmacun hamuru çok kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un, maya, su, tuz ve toz şeker ile hazırlanan hamurun lezzetli olabilmesi için sadece yoğurma süresinin uzatılması gerekir. Ayrıca yoğrulduktan sonra en az bir saat dinlendirilmesi gerekir. Dışarıda satın alınan pişirilmiş yiyeceklerin ne şekilde ve hangi koşullarda yapıldığı bilinmediği için sağlık adına şüphe duyularak tüketilmektedir. Daha çok dışarıda yenmesi tercih edilen lahmacun evde hazırlandığında daha sağlıklı ve daha leziz olacaktır. Daha önce evde hiç lahmacun hazırlamayan kişiler bu tarifi denedikten sonra favori tarifleri arasına alacaklardır. Evde lahmacun hamurunun nasıl yapıldığını yazımızda bulabilirsiniz.

Evde Lahmacun hamuru için gerekli malzemeler
Evde Lahmacun hamuru nasıl hazırlanır?

Çukur bir kabın içine unu eleyerek koyun. Üzerine toz şeker, tuz ekleyerek elinizle karıştırın. Tekrar ortasını kenarlara doğru açarak maya ekleyin ve üzerine ılık suyu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğurun. Yaklaşık yarım saat kadar yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatın ve en az 1 saat dinlendirin. Hamur dinlenme aşamasındayken lahmacun içini hazırlayın.
" } ] }