{ "title": "Evde Lahmacun", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/evde-lahmacun.jpg", "date": "20.01.2024 10:47:03", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da yapabilirsiniz. Aynı zamanda lahmacun hazırladıktan sonra ocak da tavanın içerisinde veya fırında tepsi de pişirebilirsiniz.

Evde Lahmacun İçin Gerekli Malzemeleri

Hamur için
Üzeri için
Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

Evde lahmacun yapmak düşünülenin aksine çok kolaydır ve ekstra meşakkat gerektirmez. Lahmacunun hazırlanmasına ilk önce hamur ile başlayın. Bunun için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını havuz şeklinde açın. Hamurun ortasına verilen kuru malzemeleri ilave edin ve ardından 3 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Akabinde hamurun içerisine zeytinyağını ilave edin ev güzel bir şekilde yoğurun. Yumuşak kıvamda olan hamurun üzerine bir streç film kapatın ve mayasının gelmesi için bir saat kadar dinlendirin.

Hamuru mayası gelene kadar bekletin ve bu arada lahmacunun iç harcını hazırlamaya geçin. İç harç için ilk önce kuru soğanın kabuklarını soyun ve bir kâsenin içerisine rendeleyin. Üzerine sivri biberleri yıkadıktan sonra ince kıyım yapın ve ilave edin. Biber salçası, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip harcı bir güzel karıştırın. Akabinde üzerine kıymayı, yarım demet doğranmış maydanozu ve 2 tane kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin ev parmak uçlarınız ile harcı yoğurun.

Mayası gelmiş olan hamuru tezgâhın üzerine alın ve limon büyüklüğünde parçalar kopartıp beze yapın. Beze haline gelmiş hamurlardan bir tanesini alın ve merdane ile hamuru açın. İnce olacak şekilde açılmış olan hamurun orta kısmına bir yemek kaşığı dolusu kıymalı harçtan ilave edip hamurun tarafına yayın. Hazırlanmış olan evde lahmacunu bir yanmaz tavanın içerisine alın ve kısık ateş de pişirin. Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Tepsi büyüklüğün debi hamur açıp orta kısmına iç harçtan ilave edebilir ve fırında 185 derecelik ısıda pişirebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Hazırlanmış olan lahmacunu bir servis tabağına alın ve diğer bezeleri de aynı şekilde pişirip üst üste alın ev yeşillik ile sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }