{ "title": "Fırında Lahmacun", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/Firinda-Lahmacun-84.jpg", "date": "18.01.2024 23:31:18", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Fırında Lahmacun; lahmacun belirli bir büyüklükte 20-25 cm açılan hamurun üzerine malzemeleri koyulduktan sonra özellikle taş fırınlarda pişirilen, pişerken mis gibi koku saçan, harika bir sunum ile vazgeçemeyeceğiniz ister acılı ister acısız bir yemek türüdür denebilir. Maraş, Antep yörelerinde özellikle çok ünlü olan lahmacun salonları ile de meşhurdur. Akdeniz'de özellikle sahil kesimlerde fındık lahmacun yani boyut olarak daha küçük ebatlarda yapılan minik lahmacunları limon ve maydanoz eşliğinde sunuluyor hepimiz mutlaka o leziz lahmacunlardan yemişsinizdir.