{ "title": "Fıstık Lahmacun", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/fistik-lahmacun.jpg", "date": "19.01.2024 00:05:17", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Fıstık lahmacun, herkes tarafından sevilen çok güzel bir lahmacun çeşitlerinden biridir. Fıstık lahmacunun hem servis yapması kolay oluyor hem de çok bereketli oluyor. Fıstık lahmacunun minik minik görünümü ile çok dikkat çekiyor ve çocukların daha çok hoşuna gidiyor. Fıstık lahmacunu evinizde kolayca yapabilirsiniz ve minik minik yaparken çok eyleneceksiniz. Çocuklarınız okula giderken beslenme çantasına fıstık lahmacundan koyabilirsiniz. İçindeki malzemeler sayesinde çok besin değeri yüksektir. Fıstık lahmacun vitamin, mineral ve protein kaynaklıdır. Doyurucu ve besleyicidir. Fıstık lahmacun vücuda enerji verir. Yanında ayranla ya da çayla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Fıstık lahmacunun malzemeleri
Fındık lahmacu nasıl yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyalım, yıkayalım ve ince ince kıyalım. Daha sonra dana etimizi bıçakla kıyalım. Eti tencereye alalım ve kavurmaya başlayalım. Kıyılmış soğanı, terem gurme kaymaklıyı, çam fıstıkları ve nar ekşisini ekleyelim ve pişirelim. Ardından tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozları ekleyelim. Tencereyi ocaktan alalım ve bir kenara koyalım. Sonra ekmek hamurunu un serpilmiş bir zemine alalım ve güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. 2 mm kalınlığında olacak şekilde hamurları açalım. Üzerine etli harcı paylaştıralım ve hamurların dört kenarlarından yukarı doğru kaldırıp uç kısımlarını yapıştıralım. Kenarlarına önceden sulandırılmış yumurta sarısını sürelim. Önceden 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım. Fıstık lahmacunlarımız servise hazırdır. Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun.

" } ] }