{ "title": "Kolay Lahmacun Tarifi", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/kolay-lahmacun-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 18:33:56", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldukça eminiz. Bu nedenle canınız lahmacun çektiği zaman dışarıdan söylemeye gerek kalmayarak evde çarçabuk hazırlayabileceğiniz bu tarifi sizlerde ister kendi canınız çektiğinde ister konuklarınız için ister ana yemek olarak hazırlayarak çıtır çıtır bir lahmacun şöleni yaşayabilirsiniz.

Kolay Lahmacun Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

Kolay Lahmacun Tarifi İç Harcı için
Kolay Lahmacun Hamuru için
Kolay Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

Kolay Lahmacun tarifi hazırlığımıza ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza yarım kg elenmiş unumuzu alarak unun ortasını açarak havuz şekline getirdikten sonra ortadaki boşluğu 1 tatlı kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz ve yarım paket yaş maya ilave ederek karışımın üzerine azar azar ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak özleşen ve ele yapışmayan bir kıvam alan hamurumuzun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak mayalanması için 1 saat kadar hamur hacminin iki katına çıkana kadar mayalanması için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada iç harcımızı hazırlayalım.

İlk olarak geniş bir karıştırma kabına yarım kg orta yağlı dana kıymayı aldıktan sonra üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak ilave edelim. Ardından 4 adet domatesin kabuklarını soyarak minik minik doğradıktan sonra sivri biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip yemeklik olacak şekilde doğrayarak domateslerle birlikte kıymanın üzerine ekleyelim. Ardından iç harcımızın üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 1 yemek kaşığı kadar biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kadar karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandırılan iç harcımızı iyice harmanlayarak karıştıralım. Harmanlanan iç harcın üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra hazır hale gelen iç harcı bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra mayalanmaya bıraktığımız lahmacun hamurumuzdan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak bezeler hazırlayalım. Ardından mutfak tezgâhımızı hafifçe unladıktan sonra ilk bezeyi tezgâha alarak bir merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açalım. Açılan hamurun üzerine iç harcımızdan bolca yayalım. Tüm bezeleri aynı şeklide hazırladıktan sonra fırınımızı 240 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak lahmacunları aralıklı olarak tepsiye yerleştirerek fırına sürüp lahmacun hamuru ve kıyma kızarıncaya kadar pişirerek kolay lahmacunları fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }