{ "title": "Lahmacun Besin Değeri", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/Lahmacun-Besin-Degeri-33.jpg", "date": "20.01.2024 05:22:16", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Lahmacun besin değeri, lahmacun özellikle Doğu bölgelerinde sıkça yapılan ve küçük büyük herkesin severek yediği bir ana yemektir. Ancak lahmacun aşırı tüketildiğinde yani miktarı abartıldığında kilo artışına sebep olur. Çünkü içerisine konulan malzemelerden dolayı hem kalorisi hem de besin değeri artış meydana gelir. Lahmacun iç malzemesi kıyma, kuru soğan, sarımsak, kırmızı biber, yeşil biber, maydanoz, domates, salça ve bol baharat konularak hazırlanır. Dış malzemesi ise hamurdur. Bu nedenle de besin değeri ve kalorisi yüksek bir yemektir. Ancak için malzemesinde kullanılan kıyma yağsız olursa besin değeri açısından daha sağlıklı olur. Ancak içine konulacak kıyma yağlı olduğu takdirde kalorisi de artmış olur. Evde hazırlamış olduğumuz lahmacunun yanında bol yeşillik, limon ve ayran ile tüketmek besin değeri açısından da oldukça önemlidir.

Lahmacunun besin değeri

" } ] }