{ "title": "Lahmacun Böreği", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/lahmacun-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 09:34:31", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak servis edilmesinde fayda vardır. Lahmacun böreği, misafirler için de servise yakın fırından çıkarılıp sıcak olarak ikram edilebilecek kadar pratik bir tariftir. Hemen hazırlanıp pişirilebilir.

Lahmacun böreği için gerekli malzemeler
Lahmacun böreği nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine kıyma ve tüm baharatlar konur. Patates ve soğanlar üzerine rendelenir. Domates ve biberler küçük küçük doğranıp harca eklenir. Kıymayla birlikte hepsi iyice karıştırılarak harmanlanır. Tereyağı yahut margarin eritilir ve fincan su ile karıştırılır. 1 adet yufka ikiye bölünür. Eritilen yağ yufkanın her yerine sürülür. Yufkanın uç kısmına kıymalı harçtan bol miktarda konur ve rulo şeklinde katlanır. Diğer kalan yufkalarda aynı şekilde yağlanıp kıymalı iç ile sarılır. Hazırlanan yufkaların üzeri bıçakla yarılır. Kesilen yere bir dilim domates ve sivri biber konur. Börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam atılır. 200 derecelik fırında her yeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
" } ] }