{ "title": "Lahmacun Döner", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/lahmacun-doner.jpg", "date": "20.01.2024 10:56:37", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve enerji verir. Lahmacun döner büyüklerin ve çocukların vazgeçemeyeceği bir lezzettir. Vitaminli mineralli ve şifa kaynağıdır. Lahmacun döner evde herkesin yapabileceği kolay bir lahmacun tarifidir. Misafirlerinize, akrabalarınıza ikram edebileceğiniz en güzel menüdür. Lahmacun döner insanların önce gözüne sonra midesine hitap eder. Özel davetlerinizde de ikram edebilirsiniz. Lahmacun döner ayrıca ramazan sofralarına da çok yakışıyor. Özellikle yanında ayran çok güzel gidiyor.

Lahmacun dönerin malzemeleri
Lahmacun dönerin nasıl yapılır?

Önce unu karıştırma kabına koyalım. Sonra tuzunu kabın içine ekleyelim ve unun ortasını havuz gibi açalım. Havuzun içine mayayı koyalım, mayanın üzerine zeytinyağını ve biraz ılık su dökelim. Sonra mayayı elimizle eritelim. Hamuru ortadan başlayıp kenara doğru açalım ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Sonra hamuru mayalanmaya bırakalım. Sonra soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım. Bir kabın içine et döneri, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, maydanozu, sıvı yağı ve suyu ilave edip iyice karıştıralım. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım. Üstlerine un serpelim ve merdaneyle açmaya başlayalım. Açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız malzemeleri koyalım. Sonra bu malzemeleri hamurun üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim. Lahmacun dönerimiz hafif kızardıktan sonra fırından alalım. Lahmacun dönerimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }