{ "title": "Lahmacun Hamuru", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/lahmacun-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 23:14:16", "author": "Ecehanım harzan", "article": [ { "article": "Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan salatası, bol yeşillik, limon olmazsa olmazlarıdır. Şimdi lahmacun hamurumuzun tarifine geçelim.

Lahmacun Hamuru İçin Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?

Unun hepsini bir yoğurma kabına alalım. Üzerine tuz ve şekeri ilave edelim. Ortasını açıp havuz gibi yapalım ve ortasına mayayı dökelim. Ilık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Hamur kendini toplayana kadar yoğuralım. Yoğurulan hamurun üzerine nemli bez örtüp dinlendirelim. Hamurunuz dinlendikten sonra hazır. Size lahmacunun içinin de tarifini verelim.

Lahmacun Hamuru Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun. Dinlenen hamuru ufak ufak bezelere ayırın. Elinizle ufak olan bezeleri açın ve üzerine harcınızı koyun. Fırın tepsinize yerleştirin. Fırınınızı ısıtın ve 180 ya da 200 derecede lahmacunlarınızı içine atın. Üzerindeki kıyma pişene kadar pişirin. Ev lahmacunu hazır afiyet olsun.
" } ] }