Lahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev hanımları için yapılışı çok kolaydır. Kalabalık akşam yemeklerinin kurtarıcısıdır. Lahmacun içinin hazırlanması, bazı bölgelerde farklılık göstermektedir. Lahmacun içi, Gazi Antep ve Şanlı Urfa usulü olmak üzere iki çeşittir. Gazi Antep usulü olan lahmacunun içine Şanlı Urfa usulünden farklı olarak soğan koyulmamaktadır. Burada sizlere Gazi Antep usulü lahmacun içi anlatılacaktır.
Lahmacun içi için gerekli malzemeleri
500 gram iri kıyılmış kıyma
50 gram kuyruk yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
5 adet taze kırmızı biber
2 adet taze yeşil biber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
İsteğe bağlı tuz
Lahmacun içi nasıl yapılır?
İlk olarak sebzeler yıkanır. Sarımsakların ve domateslerin kabukları soyulur. Soyulan domatesler ve sarımsaklar rendelenir. Biberler ince ince kıyılır. Maydanozlar çöplerinden ayıklanır ve kıyılır. Daha sonra yazılmış olan tüm malzemeler bir güzel karıştırılır. Tuzu isteğe bağlı olarak ayarlanır. Lahmacun içimiz hazırdır. Lahmacunun hazırlanması için fırına götürebilirsiniz.