{ "title": "Sarımsaklı Lahmacun", "image": "https://www.lahmacun.gen.tr/images/sarimsakli-lahmacun.jpg", "date": "20.01.2024 06:34:26", "author": "Gamze sezer", "article": [ { "article": "Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir. Soğanlısı, sarımsaklısı, fıstıklısı gibi uzayıp gider. İsteğe bağlı malzemelere yeterli miktarda su alınıp güzelce yoğurulur. Taş fırında pişmesi de lahmacunun ayrıcalıklarından biridir tadına tat katıyor denebilir.

Sarımsaklı Lahmacun

Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması İçin Gerekli Malzemeleri
Sarımsaklı Lahmacun Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı lahmacunu hazırlamaya hamurundan başlayalım. Kabımıza 4 su bardağı unumuzu alıyoruz. Unumuzu havuz şekline getirip ortasına yarım paket yaş mayamızı ekliyoruz. Mayamızın üzerine bir tatlı kaşığı tuzu da ilave edip mayamızın üzerine ılık su ilave ediyoruz mayamızı iyice eritiyoruz. Sonra hamurumuzu güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurumuzu 12 parçaya bölüyoruz. Her parçayı merdane veya oklava yardımıyla açın. Harcı için ise 1 adet olan kuru soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Elimizdeki 1 demet maydanozu ince ince kesiyoruz. Karıştırma kabımızı alarak 250 gram kıymayı alıyoruz. Üzerine 50 gram iç yağı ilave edip üzerine kuru soğan, sarımsak, maydanoz, 2 çorba kaşığı salça, tuz ve kara biberimizi ilave edip hazırladığımız iç harcı karıştırın. Harcın içine su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Lahmacun için hazırladığımız harcı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. Hazırladığımız hamurları fırın tepsisine lahmacunları alıp evvelden ısıtmış bulunduğumuz 190 derecelik fırınımızda lahmacunları pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }