Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir. Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Antep'te özellikle kış mevsiminde yapılır ve cevizde bu lahmacuna ayrı bir lezzet katar.
Tüm lahmacun malzemelerin cevizle birleşmesi, incecik hamuru ile birleşip piştikten sonra nefis bir lezzet oluyor. İçine koyulan ceviz sayesinde oldukça faydalıdır ve protein, vitamin, mineral ve lifler kaynaklı oluyor. Cevizli lahmacun yediğimizde, cevizde bulunan E vitamini ve antioksidan bakımından da faydalanıyoruz. Soğuk da içinizi ısıtır ve vücut direncini artırıyor. Bu cevizli lahmacun tarifini evinizde fırında rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle çocuklar çok seviyor. Görünümü ile iştahları kabartıyor. Yanında ayran çok güzel gidiyor.

Cevizli lahmacunun malzemeleri

  • 1 Kilo orta yağlı kıyma,
  • 6-7 Adet kırmızı kuru soğan,
  • 1 Bardak kıyılmış ceviz,
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 Kahve fincanı nar pekmezi (Nar ekşisi),
  • 1,5 Tatlı kaşığı tuz,
  • 1 Yemek kaşığı toz kırmızı pul biber,
  • 1 Çay kaşığı karabiber.

Cevizli lahmacunun içi nasıl yapılır?


Lahmacunun içini hazırlamak için soğanları ufak ufak doğrayalım. Cevizleri oldukça küçük ezelim. Kıyma zırh denilen bıçakla kıyılırsa daha iyi oluyor.
Sonra kıymayı, cevizi, nar pekmezini (Nar ekşisi), domates salçasını ve biber salçasını, tuzu koyalım. Bunların üzerine karabiber, kırmızı pul biber ilave ederek hepsini karıştıralım ve lahmacun içimiz hazırdır.

Cevizli lahmacu nasıl yapılır?


Önce bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım. Sonra unun ortasına yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyelim. Sonra yaş mayayı elimizle çözelim. Unun üzerine tuz serpelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Sonra yoğurduğumuz hamuru mayalanması için dinlendirelim. Soğanı ince ince doğrayalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, suyu, sıvı yağı ve cevizi ilave edip iyice karıştıralım. Sonra hazırladığımız hamuru 6 parçaya ayıralım. Sonra bir merdane yardımı ile hamurları açalım. Açtığımız hamurun üzerine, hazırladığımız karışımdan koyalım ve hamurun üzerine yayalım. Önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında pişirelim. Pembeleştikten sonra fırından alalım ve sıcak sıcak servis yapalım. İçine istediğiniz yeşillikleri koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:00:53
Cevizli Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cevizli Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cevizli Lahmacun"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Adana Usulü Lahmacun

Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzer...
Devamını Oku

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024