Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Lahmacunu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Çünkü doğaldır hamuru inceciktir ve üstünde et ve sebze vardır. Hepsi de bir arada doğal ve çok faydalıdır. Lahmacun çocuklar içinde faydalıdır. İçine koyulan malzemeler sayesinde çok lezzetli oluyor. Lahmacun vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Lahmacunu özel günlerinizde, mevlitlerde misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir yemektir. Yanında ayran çok güzel gidiyor ve çok seviliyor. Lahmacun doyurucu ve besleyicidir. Vücuda enerji verir. Sağlık açısından faydalı bir yiyecektir.

Lahmacunun malzemeleri


Lahmacun hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya,
  • 3 su bardağı un.

Lahmacun üzeri için

  • 200 gr orta yağlı kıyma,
  • 1 adet büyük soğan (Rendelenmiş),
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
  • 2 adet domates (Kabukları soyulup rendelenmiş olacak),
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş),
  • 2 adet sivri biber (İnce ince doğranmış),
  • Yarım demet maydanoz (İnce ince doğranmış),
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
  • Tuz,
  • Taze çekilmiş karabiber.
Lahmacu nasıl yapılır?

İlk önce bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım. Sonra unun ortasını açalım ve yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyerek mayayı eritelim. Zeytinyağını, tuzu, şekeri de koyup karıştıralım. Sonra unu yavaş yavaş ilave edelim ve iyice yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurun üzerini streç folyo ile örtelim. Sonra hamurumuzu ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, küp-küp doğranmış domatesi, maydanozu ve biberleri koyalım. Ardından domates salçasını, acı biber salçasını, sarımsağı koyalım. Baharatları da ilave edelim ve bu malzemeleri iyice karıştıralım. Sonra mayalanan hamurları 8 eşit parçalara bölelim. Hafif unlanmış tezgâhta yuvarlak şekilde açalım. Sonra teflon tavayı ocakta ısıtalım. Sonra açtığımız hamuru tavaya yerleştirelim. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyalım ve üzerine iyice yayalım. Tavanın kapağını kapatalım ve yaklaşık 4 dakika altının yanmaması için kontrol ederek pişirelim. Ev yapımı lahmacunu soğan ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

Not: 8 adet lahmacun çıkıyor.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 05:50:26
Lahmacun Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Lahmacun Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Lahmacun Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Evde Lahmacun
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da yap...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev han...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak se...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir. Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinde...
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır old...
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında...
Tavada Lahmacun
Tavada Lahmacun
Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gö...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fırı...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Çıtır Lahmacun Hamuru içinYarım bardak ...

 

Acılı Lahmacun Tarifi
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Hazır Yufkadan Lahmacun
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Lahmacun Eti
Etsiz Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun
Lahmacun Harcı
Sarımsaklı Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori?
Evde Lahmacun
Lahmacun İçi
Lahmacun Böreği
Cevizli Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Fındık Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Popüler İçerik
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurun...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024