Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldukça eminiz. Bu nedenle canınız lahmacun çektiği zaman dışarıdan söylemeye gerek kalmayarak evde çarçabuk hazırlayabileceğiniz bu tarifi sizlerde ister kendi canınız çektiğinde ister konuklarınız için ister ana yemek olarak hazırlayarak çıtır çıtır bir lahmacun şöleni yaşayabilirsiniz.

Kolay Lahmacun Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri


Kolay Lahmacun Tarifi İç Harcı için

  • Yarım kg orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 4 adet orta büyüklükte domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Kolay Lahmacun Hamuru için

  • Yarım kg elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar ılık su
Kolay Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

Kolay Lahmacun tarifi hazırlığımıza ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza yarım kg elenmiş unumuzu alarak unun ortasını açarak havuz şekline getirdikten sonra ortadaki boşluğu 1 tatlı kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz ve yarım paket yaş maya ilave ederek karışımın üzerine azar azar ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak özleşen ve ele yapışmayan bir kıvam alan hamurumuzun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak mayalanması için 1 saat kadar hamur hacminin iki katına çıkana kadar mayalanması için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada iç harcımızı hazırlayalım.

İlk olarak geniş bir karıştırma kabına yarım kg orta yağlı dana kıymayı aldıktan sonra üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak ilave edelim. Ardından 4 adet domatesin kabuklarını soyarak minik minik doğradıktan sonra sivri biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip yemeklik olacak şekilde doğrayarak domateslerle birlikte kıymanın üzerine ekleyelim. Ardından iç harcımızın üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 1 yemek kaşığı kadar biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kadar karabiber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandırılan iç harcımızı iyice harmanlayarak karıştıralım. Harmanlanan iç harcın üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra hazır hale gelen iç harcı bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra mayalanmaya bıraktığımız lahmacun hamurumuzdan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak bezeler hazırlayalım. Ardından mutfak tezgâhımızı hafifçe unladıktan sonra ilk bezeyi tezgâha alarak bir merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açalım. Açılan hamurun üzerine iç harcımızdan bolca yayalım. Tüm bezeleri aynı şeklide hazırladıktan sonra fırınımızı 240 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak lahmacunları aralıklı olarak tepsiye yerleştirerek fırına sürüp lahmacun hamuru ve kıyma kızarıncaya kadar pişirerek kolay lahmacunları fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 18:33:56
Kolay Lahmacun Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kolay Lahmacun Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kolay Lahmacun Tarifi"
Kolay gelsin. Ben lahmacunu çok seven biriyim. Özellikle üç günde bir lahmacunu tüketiyorum. Fırın bizim evden uzak olduğu için gidip gelme de zorluk çekiyorum. Çünkü Lahmacunun sıcak olmazsa onu lezzetli yapan en önemli etkendir. Bu yüzden evde kendi imkanlarımla kolay şekilde lahmacun yapabilir miyim?
Meryem . 03.10.2018 12:56:03
CEVAP YAZ
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun mayalı olması, iç malzemeleri kıyma, biber, domates, soğan, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı kull...
Evde Lahmacun
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da yap...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev han...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak se...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir. Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinde...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır old...
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında...
Tavada Lahmacun
Tavada Lahmacun
Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gö...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fırı...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Çıtır Lahmacun Hamuru içinYarım bardak ...

 

Acılı Lahmacun Tarifi
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Hazır Yufkadan Lahmacun
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Lahmacun Eti
Etsiz Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun
Lahmacun Harcı
Sarımsaklı Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori?
Evde Lahmacun
Lahmacun İçi
Lahmacun Böreği
Cevizli Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Fındık Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Popüler İçerik
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024