Sarımsaklı Lahmacun Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır. Lahmacunun iç malzemeleri isteğe ve yörelere göre değişmektedir.Soğanlısı,sarımsaklısı,fıstıklısı gibi uzayıp gider.İsteğe bağlı malzemelere yeterli miktarda su alınıp güzelce yoğurulur.Taş fırında pişmesi de lahmacunun ayrıcalıklarından biridir tadına tat katıyor denebilir.
Sarımsaklı Lahmacun Hamuru İçin Gerekli Malzemeler - Yarım paket yaş maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar ılık su ilave ediyoruz.
Kreması İçin Gerekli Malzemeler - 250 gram kıyma
- 50 gram kuyruk yağı
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı salça
- Su
- Tuz
- Karabiber
Sarımsaklı Lahmacunun Hazırlanışı Sarımsaklı lahmacunu hazırlamaya hamurundan başlayalım. Kabımıza 4 su bardağı unumuzu alıyoruz.Unumuzu havuz şekline getirip ortasına yarım paket yaş mayamızı ekliyoruz.Mayamızın üzerine bir tatlı kaşığı tuzu da ilave edip mayamızın üzerine ılık su ilave ediyoruz mayamızı iyice eritiyoruz.Sonra hamurumuzu güzel bir şekilde yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamurumuzu 12 parçaya bölüyoruz.Her parçayı merdane veya oklava yardımıyla açın.Harcı için ise 1 adet olan kuru soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Elimizde ki 1 demet maydanozu ince ince kesiyoruz.Karıştırma kabımızı alarak 250 gram kıymayı alıyoruz.Üzerine 50 gram iç yağı ilave edip üzerine kuru soğan, sarımsak ,maydanoz, 2 çorba kaşığı salça, tuz ve kara biberimizi ilave edip hazırladığımız iç harcı karıştırın.Harcın içine su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Lahmacun için hazırladığımız harcı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.Hazırladığımız hamurları fırın tepsisine lahmacunları alıp evvelden ısıtmış bulunduğumuz 190 derecelik fırınımızda lahmacunları pişiriyoruz. Afiyet Olsun Son Güncelleme : 01.12.2018 15:29:37 Sarımsaklı Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Sarımsaklı Lahmacun" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Evde Lahmacun | Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da ... |  | Lahmacun İçi | Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi' nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi' nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev h... |  | Lahmacun Böreği | Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak ... |  | Cevizli Lahmacun | Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden... |  | Kolay Lahmacun Tarifi | Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu... |  | Lahmacun Döner | Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en... |  | Fındık Lahmacun | Fındık Lahmacun Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır ol... |  | Lahmacun Kaç Kalori | Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında... |  | Tavada Lahmacun | Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik... |  | Lahmacun Hamuru | Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal... |  | Antep Lahmacun Tarifi | Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fı... |  | Çıtır Lahmacun | Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Hamuru içinYarım bardak ılık süt1bard... | | | Acılı Lahmacun Tarifi | | Ekmek Hamurundan Lahmacun | | Evde Fındık Lahmacun | | Evde Lahmacun Hamuru | | Lahmacun Besin Değeri | | Hazır Yufkadan Lahmacun | | Fırında Lahmacun | | Adana Usulü Lahmacun | | Ev Usulü Lahmacun | | Lahmacun Eti | | Etsiz Lahmacun | | Lahmacun Nasıl Yapılır | | Lahmacun | | Lahmacun Harcı | | Sarımsaklı Lahmacun | | 1 Lahmacun Kaç Kalori | | Evde Lahmacun | | Lahmacun İçi | | Lahmacun Böreği | | Cevizli Lahmacun | | Kolay Lahmacun Tarifi | | Lahmacun Döner | | Fındık Lahmacun | | Lahmacun Kaç Kalori | | Tavada Lahmacun | | Lahmacun Hamuru | | Antep Lahmacun Tarifi | | Çıtır Lahmacun | | Fıstık Lahmacun | Popüler İçerik | Lahmacun Eti Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz... | Etsiz Lahmacun Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ... | Lahmacun Nasıl Yapılır Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di... | Lahmacun LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır... | Lahmacun Harcı Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ... | 1 Lahmacun Kaç Kalori 1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurun... | |