Hazır Yufkadan Lahmacun Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dışarıda yediğiniz lahmacunlar kadar lezzetli lahmacunlar pişirmiş olacaksınız. Fakat çok fazla vaktiniz yoksa ya da daha modern bir lezzet yakalamak istiyorsanız mutlaka yufkalı lahmacun tarifini de denemenizi tavsiye ederim. Hatta sizlerle pratik bir bilgi ha paylaşayım Eğer yufka ile de uğraşacak vaktini yoksa hazır lavaşla da istediğiniz gibi lahmacun hazırlayabilirsiniz. Hazır yufkadan yapacağınız lahmacunları yuvarlak şeklinde yapmak size zor gelirse kare ya da dikdörtgen olarak da yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Hazır yufkadan lahmacun için gerekli malzemeler: - 6 adet el açması hazır yufka,
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 4 çorba kaşığı su,
İç harcı için; - 400 gr. dana kıyma,
- 2 yemek kaşığı iç yağ,
- 2 adet büyük boy kuru soğan,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- Yarım demet maydanoz,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak,
- 5 adet sivri biber,
- 3 adet iri domates,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- Yeteri kadar tuz.
Hazırlanışı: Öncelikle harcı hazırlamakla işe başlayabilirsiniz. Lahmacun harcı da tıpkı pide harcı gibi çiğden hazırlanır. Kuru soğan, maydanoz, domates, sarımsak, sivri biberi ayrı ayrı olmak üzere blenderde doğrayın ve derin bir kabın içerisine boşaltın. Üzerine kıyma, iç yağı, salçalar ve baharatları ilave ederek elinize eldiven giyerek iyice yoğurun. Lahmacun harcının pide harcına göre daha sulu olması gerekir. Bu yüzden içerisine bir kaç kaşık sıvı yağ koyabilirsiniz. Lahmacunun harcı hazırlandıktan sonra bir kenara alın.
Diğer tarafta bir kasenin içerisine sıvı yağ ve suyu koyun ve karıştırın. Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın. arasına harcın bir kısmını fırça yardımıyla sürün. Üzerine 2. yufkayı kapatın. Eğer yuvarlak yapmak istiyorsanız çelik tencere kapağı ile bastırarak yuvarlak şekilde kesin. Üzerine elinizle harcı yayın ve bu işleme tüm malzeme bitene kadar devam edin. İşlem tamamlandığında lahmacunları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derece ısıda çok kurutmadan pişirin. Lahmacun yapımında kullanılan yufkalar çabuk kuruyacağından hızlı ateşte pişirilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir. Ayrıca hazır yufkadan lahmacunlar piştiğinde üzerini bir bez ile örtün. Lahmacunlarını yanında maydanoz, limon ve ayran ile sıcak olarak ikram etmeye özen gösterin. Şimdiden herkese afiyet olsun. Son Güncelleme : 26.11.2018 12:06:21 Hazır Yufkadan Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Hazır Yufkadan Lahmacun" Evde pratik yemek ve leZzetlee benim için her zaman ilk sırada olur. Çalışan bir anne olunca zaten eve yorgun bir şekilde geliyorum. Çocuklarımın akşam yemeği hazırlamak da hızlı olmam gerekiyor. Bugün internette bir tarif gördüm. Hazır yufkanın üstüne lahmacun harcı serip fırında pişirerek ev usulü lahmacun oluyor. Deneyen var mı? Çiğdem . 01.11.2018 06:55:49 CEVAP YAZ |  | Evde Lahmacun | Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da ... |  | Lahmacun İçi | Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi' nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi' nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev h... |  | Lahmacun Böreği | Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak ... |  | Cevizli Lahmacun | Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir.Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden... |  | Kolay Lahmacun Tarifi | Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu... |  | Lahmacun Döner | Lahmacun döner türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en... |  | Fındık Lahmacun | Fındık Lahmacun Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır ol... |  | Lahmacun Kaç Kalori | Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında... |  | Tavada Lahmacun | Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik... |  | Lahmacun Hamuru | Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal... |  | Antep Lahmacun Tarifi | Antep lahmacun tarifi, Antep' e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fı... |  | Çıtır Lahmacun | Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz' in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Hamuru içinYarım bardak ılık süt1bard... | | | Acılı Lahmacun Tarifi | | Ekmek Hamurundan Lahmacun | | Evde Fındık Lahmacun | | Evde Lahmacun Hamuru | | Lahmacun Besin Değeri | | Hazır Yufkadan Lahmacun | | Fırında Lahmacun | | Adana Usulü Lahmacun | | Ev Usulü Lahmacun | | Lahmacun Eti | | Etsiz Lahmacun | | Lahmacun Nasıl Yapılır | | Lahmacun | | Lahmacun Harcı | | Sarımsaklı Lahmacun | | 1 Lahmacun Kaç Kalori | | Evde Lahmacun | | Lahmacun İçi | | Lahmacun Böreği | | Cevizli Lahmacun | | Kolay Lahmacun Tarifi | | Lahmacun Döner | | Fındık Lahmacun | | Lahmacun Kaç Kalori | | Tavada Lahmacun | | Lahmacun Hamuru | | Antep Lahmacun Tarifi | | Çıtır Lahmacun | | Fıstık Lahmacun | Popüler İçerik | Etsiz Lahmacun Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ... | Lahmacun Nasıl Yapılır Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di... | Lahmacun LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır... | Lahmacun Harcı Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ... | Sarımsaklı Lahmacun Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt... | 1 Lahmacun Kaç Kalori 1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurun... | |