Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Lahmacun Eti

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kültürlerinin başında gelir ve sık sık tüketilir. Damak tadınıza göre lahmacun etini hazırlayıp, lahmacun salonlarına götürüp lahmacunlarınızı pişirtebilirsiniz. Aslında çok kolay bir iç malzemedir. Damak tadınıza göre malzeme ekleyip ya da çıkartabilirsiniz. İyi bir lahmacunun sırrı, lezzetli iç malzemesinden geçiyor. İçine konulan kıymanın da lahmacunun lezzetini arttırmasında payı çoktur. Gelelim lahmacun etinin hazırlanışına;

Lahmacun eti malzemeleri

  • 250 gram kuzu eti (Kuzu etinden hoşlanmıyorsanız dana eti de seçimler arasında olabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Bir fincan sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Lahmacun eti nasıl yapılır?


İlk önce yıkanıcak malzemeler maydanoz, domates, biber ve soyulmuş kuru soğanın iyice yıkanması gerekiyor. Maydanozları ince ince doğrayın ve büyükçe bir kaba koyun. Kuru soğanı, sarımsağı, biberi, domatesi bir mutfak robotuna koyup ince bir şekilde robotta çekin. Eğer mutfak robotunda çektiğiniz malzemeler sulanırsa, bir süzgeç yardımı ile fazla suyunu süzün. Eğer elinizde malzemeleri ince ince doğradıysanız bu işleme gerek yoktur. Malzemelerin üzerine bir fincan sıvı yağı, tuzu, kimyonu, karabiberi ekleyin ve lahmacun eti karışımını iyice karıştırın. İsterseniz bu lahmacun malzemesini evde lahmacun yapımında da kullanabilirsiniz.

Püf noktası; Lahmacunda kullanılacak etin biraz yağlı olması gerekir ki lezzetli bir iç malzeme olsun. Eğer yağsız bir kıymadan yapılıyorsa içine biraz sıvı yağ eklemek gerekir. Eğer yağsız bir lahmacun eti olursa, lahmacunlar kuru ve sert olur. Güneydoğuda lahmacun içine muhakkak kuyruk yağı eklenir. Eğer seviyorsanız mümkünse çok az kuyruk yağı ekleyin. Eğer mutfak robotunda çektiğiniz malzemeler sulanırsa, bir süzgeç yardımı ile fazla suyunu süzün. Baharatları istediğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak lahmacun etini acı olarak hazırlayabilirsiniz. Kıymayı tek çekim olarak alırsanız, lahmacun hamuruna iyi tutacaktır. Yeşil biberleri çok küçük doğrarsanız pişme sürelerinde sorun olmayacaktır. Kıyma seçimi çok önemli. Kasabınıza lahmacun için kıyma olduğunu muhakkak belirtin. Lahmacun etinde kıymayı yağlı tercih edin.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:39:10
Lahmacun Eti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Lahmacun Eti Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Lahmacun Eti"
Merhaba ben normalde kasaba yaptırıyordum lahmacunu ancak o bugün kapalı mecbur markete gideceğim ancak eti nasıl olmalı bilmiyorum sizce lahmacun etindeki yağ oranı ne olmalı? Ona göre eti alacağım
Nurzen . 24.09.2018 19:43:33
CEVAP YAZ
Evde Lahmacun
Evde Lahmacun
Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da yap...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev han...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak se...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir. Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinde...
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır old...
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında...
Tavada Lahmacun
Tavada Lahmacun
Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gö...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fırı...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Çıtır Lahmacun Hamuru içinYarım bardak ...

 

Acılı Lahmacun Tarifi
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Hazır Yufkadan Lahmacun
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Lahmacun Eti
Etsiz Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun
Lahmacun Harcı
Sarımsaklı Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori?
Evde Lahmacun
Lahmacun İçi
Lahmacun Böreği
Cevizli Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Fındık Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Popüler İçerik
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz  lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurun...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024