Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Evde Lahmacun

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. İç harcını kendiniz hazırlayacağınız için acılı ve acısız olarak da yapabilirsiniz. Aynı zamanda lahmacun hazırladıktan sonra ocak da tavanın içerisinde veya fırında tepsi de pişirebilirsiniz.

Evde Lahmacun İçin Gerekli Malzemeleri


Hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 tane sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

Evde lahmacun yapmak düşünülenin aksine çok kolaydır ve ekstra meşakkat gerektirmez. Lahmacunun hazırlanmasına ilk önce hamur ile başlayın. Bunun için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını havuz şeklinde açın. Hamurun ortasına verilen kuru malzemeleri ilave edin ve ardından 3 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Akabinde hamurun içerisine zeytinyağını ilave edin ev güzel bir şekilde yoğurun. Yumuşak kıvamda olan hamurun üzerine bir streç film kapatın ve mayasının gelmesi için bir saat kadar dinlendirin.

Hamuru mayası gelene kadar bekletin ve bu arada lahmacunun iç harcını hazırlamaya geçin. İç harç için ilk önce kuru soğanın kabuklarını soyun ve bir kâsenin içerisine rendeleyin. Üzerine sivri biberleri yıkadıktan sonra ince kıyım yapın ve ilave edin. Biber salçası, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip harcı bir güzel karıştırın. Akabinde üzerine kıymayı, yarım demet doğranmış maydanozu ve 2 tane kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin ev parmak uçlarınız ile harcı yoğurun.

Mayası gelmiş olan hamuru tezgâhın üzerine alın ve limon büyüklüğünde parçalar kopartıp beze yapın. Beze haline gelmiş hamurlardan bir tanesini alın ve merdane ile hamuru açın. İnce olacak şekilde açılmış olan hamurun orta kısmına bir yemek kaşığı dolusu kıymalı harçtan ilave edip hamurun tarafına yayın. Hazırlanmış olan evde lahmacunu bir yanmaz tavanın içerisine alın ve kısık ateş de pişirin. Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Tepsi büyüklüğün debi hamur açıp orta kısmına iç harçtan ilave edebilir ve fırında 185 derecelik ısıda pişirebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Hazırlanmış olan lahmacunu bir servis tabağına alın ve diğer bezeleri de aynı şekilde pişirip üst üste alın ev yeşillik ile sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 10:47:03
Evde Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Evde Lahmacun Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Evde Lahmacun"
Herkes evde lahmacun yapabiliyor. Ancak bazıları değişik soslar ve değişik sebzeler ile yapıyor. Bazı kişiler soğanlı yapıyor bazıları soğansız. Aslında soğanın çok faydası var ve lahmacuna çok lezzet katabilir. Sizce soğanlı mı daha lezzetli yoksa soğansız mı? Sizce hangi soslar ile daha lezzetli lahmacun yapabilirim?
Ege Kaan . 01.11.2018 14:03:04
CEVAP YAZ
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 Lahmacun Kaç Kalori?
1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun mayalı olması, iç malzemeleri kıyma, biber, domates, soğan, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı kull...
Lahmacun İçi
Lahmacun İçi
Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev han...
Lahmacun Böreği
Lahmacun Böreği
Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan hamurla da yapılabilir. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak se...
Cevizli Lahmacun
Cevizli Lahmacun
Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gaziantep yöresine aittir. Ama her yörede yapılıyor. Antep lahmacunu Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinde...
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi
Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu tarif ile hazır lahmacunların lezzetini yakalayacağınızdan oldu...
Lahmacun Döner
Lahmacun Döner
Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor ve çok sağlıklı oluyor. İçine koyulan malzemelerle birlikte vitamin deposu oluyor. Besleyicidir ve en...
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun
Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır old...
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori?
Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna girer. Bazı bölgelerde yöresel hamur işleri arasında büyük önemi olan lahmacun ara sıcaklar arasında...
Tavada Lahmacun
Tavada Lahmacun
Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gö...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahmacunu, Adana lahmacunudur. Sofralarında bu yörelerin lahmacunlarının yanında mutlaka soğan sal...
Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun Tarifi
Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek fırınlarında pişecek kolay bir yemektir. Antep de lahmacun içi hazırlanır ve pide yapılan fırı...
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.Çıtır Lahmacun Hamuru içinYarım bardak ...

 

Acılı Lahmacun Tarifi
Ekmek Hamurundan Lahmacun
Evde Fındık Lahmacun
Evde Lahmacun Hamuru
Lahmacun Besin Değeri
Hazır Yufkadan Lahmacun
Fırında Lahmacun
Adana Usulü Lahmacun
Ev Usulü Lahmacun
Lahmacun Eti
Etsiz Lahmacun
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun
Lahmacun Harcı
Sarımsaklı Lahmacun
1 Lahmacun Kaç Kalori?
Evde Lahmacun
Lahmacun İçi
Lahmacun Böreği
Cevizli Lahmacun
Kolay Lahmacun Tarifi
Lahmacun Döner
Fındık Lahmacun
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Fıstık Lahmacun
Popüler İçerik
Lahmacun Eti
Lahmacun Eti
Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restaurantların arasından geçerken burnumuz...
Etsiz Lahmacun
Etsiz Lahmacun
Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve ...
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun nasıl yapılır?Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım di...
Lahmacun
Lahmacun
LahmacunEt ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andır...
Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı
Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür.Lahmacunun iç harcı damak tadına ...
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır.Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir.Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmakt...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024