Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza kokusu geldiği an yememek için kendimizi zor tutarız. Lahmacun Türk yemek kültürlerinin başında gelir ve sık sık tüketilir. Damak tadınıza göre lahmacun etini hazırlayıp, lahmacun salonlarına götürüp lahmacunlarınızı pişirtebilirsiniz.
Aslında çok kolay bir iç malzemedir. Damak tadınıza göre malzeme ekleyip ya da çıkartabilirsiniz. İyi bir lahmacunun sırrı, lezzetli iç malzemesinden geçiyor. İçine konulan kıymanın da lahmacunun lezzetini arttırmasında payı çoktur. Gelelim lahmacun etinin hazırlanışına;

Lahmacun eti malzemeleri

  • 250 gram kuzu eti (Kuzu etinden hoşlanmıyorsanız dana eti de seçimler arasında olabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Bir fincan sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Lahmacun eti nasıl yapılır?


İlk önce yıkanıcak malzemeler maydanoz, domates, biber ve soyulmuş kuru soğanın iyice yıkanması gerekiyor. Maydanozları ince ince doğrayın ve büyükçe bir kaba koyun. Kuru soğanı, sarımsağı, biberi, domatesi bir mutfak robotuna koyup ince bir şekilde robotta çekin. Eğer mutfak robotunda çektiğiniz malzemeler sulanırsa, bir süzgeç yardımı ile fazla suyunu süzün.
Eğer elinizde malzemeleri ince ince doğradıysanız bu işleme gerek yoktur. Malzemelerin üzerine bir fincan sıvı yağı, tuzu, kimyonu, karabiberi ekleyin ve lahmacun eti karışımını iyice karıştırın. İsterseniz bu lahmacun malzemesini evde lahmacun yapımında da kullanabilirsiniz.

Püf noktası; Lahmacunda kullanılacak etin biraz yağlı olması gerekir ki lezzetli bir iç malzeme olsun. Eğer yağsız bir kıymadan yapılıyorsa içine biraz sıvı yağ eklemek gerekir. Eğer yağsız bir lahmacun eti olursa, lahmacunlar kuru ve sert olur. Güneydoğuda lahmacun içine muhakkak kuyruk yağı eklenir. Eğer seviyorsanız mümkünse çok az kuyruk yağı ekleyin. Eğer mutfak robotunda çektiğiniz malzemeler sulanırsa, bir süzgeç yardımı ile fazla suyunu süzün. Baharatları istediğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak lahmacun etini acı olarak hazırlayabilirsiniz. Kıymayı tek çekim olarak alırsanız, lahmacun hamuruna iyi tutacaktır. Yeşil biberleri çok küçük doğrarsanız pişme sürelerinde sorun olmayacaktır. Kıyma seçimi çok önemli. Kasabınıza lahmacun için kıyma olduğunu muhakkak belirtin. Lahmacun etinde kıymayı yağlı tercih edin.
20.01.2024 06:39:10
Lahmacun Eti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lahmacun Eti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Lahmacun Eti"
Merhaba ben normalde kasaba yaptırıyordum lahmacunu ancak o bugün kapalı mecbur markete gideceğim ancak eti nasıl olmalı bilmiyorum sizce lahmacun etindeki yağ oranı ne olmalı? Ona göre eti alacağım
Nurzen . 24.09.2018 19:43:33

Adana Usulü Lahmacun

Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzer...
Devamını Oku

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024