Lahmacun Nasıl Yapılır
Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabilirler. Lahmacunu evde canınız istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Lahmacunu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Çünkü doğaldır hamuru inceciktir ve üstünde et ve sebze vardır. Hepsi de bir arada doğal ve çok faydalıdır.
Lahmacun çocuklar içinde faydalıdır. İçine koyulan malzemeler sayesinde çok lezzetli oluyor. Lahmacun vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Lahmacunu özel günlerinizde, mevlitlerde misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir yemektir. Yanında ayran çok güzel gidiyor ve çok seviliyor. Lahmacun doyurucu ve besleyicidir. Vücuda enerji verir. Sağlık açısından faydalı bir yiyecektir.
Lahmacunun malzemeleri
Lahmacun hamuru için- 1 su bardağı ılık su,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Bir tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı yaş maya,
- 3 su bardağı un.
Lahmacun üzeri için- 200 gr orta yağlı kıyma,
- 1 adet büyük soğan (Rendelenmiş),
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
- 2 adet domates (Kabukları soyulup rendelenmiş olacak),
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş),
- 2 adet sivri biber (İnce ince doğranmış),
- Yarım demet maydanoz (İnce ince doğranmış),
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
- Tuz,
- Taze çekilmiş karabiber.
Lahmacu nasıl yapılır?
İlk önce bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım. Sonra unun ortasını açalım ve yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyerek mayayı eritelim. Zeytinyağını, tuzu, şekeri de koyup karıştıralım. Sonra unu yavaş yavaş ilave edelim ve iyice yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurun üzerini streç folyo ile örtelim. Sonra hamurumuzu ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım. Bir kabın içine kıymayı, soğanı, küp-küp doğranmış domatesi, maydanozu ve biberleri koyalım. Ardından domates salçasını, acı biber salçasını, sarımsağı koyalım. Baharatları da ilave edelim ve bu malzemeleri iyice karıştıralım. Sonra mayalanan hamurları 8 eşit parçalara bölelim. Hafif unlanmış tezgâhta yuvarlak şekilde açalım. Sonra teflon tavayı ocakta ısıtalım. Sonra açtığımız hamuru tavaya yerleştirelim. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyalım ve üzerine iyice yayalım. Tavanın kapağını kapatalım ve yaklaşık 4 dakika altının yanmaması için kontrol ederek pişirelim. Ev yapımı lahmacunu soğan ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.
Not: 8 adet lahmacun çıkıyor.
Afiyet olsun.
20.01.2024 05:50:26
Lahmacun Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|