Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının sebebi hamurun kalın olmaması içindir. Lahmacuna bazı yerlerde Türk Pizzası adı verilir. Lahmacunun en lezzetli şekli taş fırınlarda pişirilmesidir. Taş fırınında pişirilen lahmacunlar 2 gün dayanırlar ve o süreç de kesinlikle kurumaz.
Doğuya özgü bir yemek olmakta ve yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Lahmacun İçi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 Adet rendelenmiş soğan
  • 300 gram köftelik az yağlı kıyma
  • 2 Adet rendelenmiş domates
  • 1 Yemek kaşığı dolu biber salçası
  • 1 Avuç veya biraz fazla doğranmış maydanoz
  • 1 Dolu çay kaşığı tuz
  • 1 Tutam pul biber
  • 1 Tatlı kaşığı dolu tatlı toz kırmızı biber
  • 2 Yemek kaşığı su

Lahmacun Hamurunun Malzemeleri

  • 300 gram un (13 kaşık dolusu)
  • 1 Su bardağından az su (Hemen hemen 200 milim)
  • 1 tutam şeker
  • 2-3 gram yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?


Hamuru için bir kaba unu ve tuzumuzu koyup havuz şeklinde ortasını açın daha sonra hamuru için ayrı bir kap da suyumuzun içine şeker ve mayamızı karıştıralım. Havuz şekline getirdiğimiz un ve tuz bulunan kabımıza mayalı suyumuzu dökelim. Kaşık yardımıyla una banıp banıp karıştıralım. Kaşık yardımıyla karıştırdığımız hamurumuzu elimizle yoğurmaya devam ederek hamur haline getirelim.
(En az 1, 2 saat hamurumuzun mayalanmasını bekleyelim.) Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı yapalım.
  • 300 gram köftelik az yağlı kıyma
  • Rendelenmiş soğan
  • Doğranmış maydanoz
  • Biber salçası
  • Pul biber (Toz kırmızı biber de olabilir)
  • Tuz
Lahmacun Nasıl Yapılır?

Mayalanmış olan hamuru istediğiniz boyutlarda koparabilirsiniz. Kopardığınız hamurlarınızı bir merdane veya bir oklava yardımıyla ince oval bir şekilde açınız. Açılan hamurların iç harcını kaşığın oval olan tarafıyla harcı hamura yedirelim. Fırınımızı açıp 220 derece ye ayarlayıp fırın tepsisiyle beraber ısıtıyoruz.220 dereceye ulaşan fırınımızın içindeki tepsiyi alıp lahmacunları tepsiye yerleştirip güzel bir şekilde 220 derecelik fırına tepsiyi yollayıp 7-8 dakika pişiriyoruz. Pişen lahmacunların yanında yeşillik, domates ve limon ile servisini yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
22.01.2024 01:02:43
Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Lahmacun"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Adana Usulü Lahmacun

Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzer...
Devamını Oku

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024