Acılı lahmacun yapılışına ilk olarak hamuru mayalama işlemi ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına içine unu alın ve ortasını açıp mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip su ekleyerek yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur elde edikten sonra hamuru mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken acılı lahmacunun iç malzemelerini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine kuru soğanı yemeklik ince ince doğrayın daha sonra maydanoz, biber, domatesi de ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri doğrama işlemi bittikten sonra baharat salçayı kıymayı de ilave ederek lahmacun içini yoğurmaya başlayın. Kıyma karışımını iyice yoğurduktan sonra sıra geldi lahmacunu hazırlamaya başlayalım. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp temiz bir tezgâha un serpiştirip dizin. Parçalar haline bölmüş olduğumuz hamuru merdane yarımı ile yuvarlak olacak şekilde 1 cm kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamuru üstüne kıyma karışımını eşit bir şekilde sürün. Elinin hafif ıslatarak kenarlarını kıvırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Acılı lahmacun tarifi hazır sıcak sıcak bol salata ve limon ile servisi yapın. Acılı lahmacun başka bir tarifi de ise kıymalı karışımı hazırladıktan sonra yakında bulunan bir ekmek fırınında da pişirebilir.
Afiyet Olsun.