Çıtır Lahmacun
Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Bunun için sizlerle tarifini paylaşmak istedim.
Çıtır Lahmacun Hamuru için- Yarım bardak ılık süt
- 1bardak ılık su
- 1paket k
uru maya
- 1tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
İç malzemesi için- 300 gr kıyma
- 2 tane yeşil biber
- 2 adet soğan
- 1 adet domates
- 2-3 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon
Çıtır Lahmacun Nasıl Yapılır?
Ilık su, ılık süt, tuz ve şekeri bir kabın içinde karıştıralım. Üzerine mayayı ekleyelim. 4 bardak unu da ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini kapatarak mayalanması için bir kenarda bekletelim. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeleri rondodan geçirelim.
Diğer tarafta mayalanmış olan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Bu hamurdan 15-16 parça beze çıkacaktır. Bezeleri açmak için zemine biraz un serpelim. Açtığımız hamurların üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan sürelim. Fırın tepsisine kesinlikle yağ sürmüyoruz. Tepsiye biraz un serperek, harcı sürdüğünüz hamurları tepsiye bırakalım. Önceden ısıtılmış fırına tepsiyi koyup 2-3 dakika pişirilir.
Daha fazla fırında bırakırsak lahmacun kurur. Pişen lahmacunları sıcak sıcak fırından alıp, üst üste koyalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:56:11
Çıtır Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|