Ekmek Hamurundan Lahmacun

Ekmek Hamurundan Lahmacun, ev hanımları akşam yemeği hazırlarken pratik olması gerekiyor. Özellikle bu konu çalışan hanımlar açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle çoğunlukla çalışan hanımlar kolaylıkla hazırlayabileceği pratik olan yemekleri tercih etmektedir. İşte aradığınız fırsat hem çok lezzetli hem de oldukça pratik olarak hazırlanan ekmek hamurundan lahmacun akşam yemeği için pratik çözümlerden bir tanesidir.
Ekmek hamurundan lahmacun büyük küçük herkesin severek ve beğenerek yediği en lezzetli yemeklerden birisidir. Ayrıca hamurla yapılan ve iç malzemesiyle besin değeri oldukça yüksek olan lahmacun oldukça da besleyicidir. Genellikle bu muhteşem lezzeti dışarıda yemeye alışkın olsak da her ev hanımı istediği zaman evinde bu lezzeti hazırlayarak ailesi ile keyfini çıkarabilir. Ayrıca evde her zaman olan ve mutfakta eksik edilmeyen birkaç malzemeyi kullanarak ekmek hamurundan lahmacunu hazırlayabilirsiniz. Eğer hiç denemediyseniz bu mükemmel lezzeti sizlerde hazırlayarak ailenize sürpriz yapabilirsiniz.

Ekmek Hamurundan Lahmacun İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 2-3 adet hazır ekmek hamuru

İçi için

  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 5-6 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber

Ekmek Hamurundan Lahmacun Nasıl Yapılır?


İlk önce lahmacunun iç malzemesi için geniş bir kabın içerisine kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayıp ilave edelim.
Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp gibi küçük doğrayalım. Biberleri de aynı şekilde incecik doğrayıp en son maydanozu incecik kıyıp hepsini kabın içerisine ilave edelim. İsterseniz bu ana malzemeleri kabın içerisine koyup hafif bir şekilde blenderden de geçirebilirsiniz. Daha sonra kıymayı, kırmızı pul biberi, karabiberi, domates salçası, biber salçasını ve göz kararı tuzunu ilave edip çok fazla sıkmadan elimiz ile yoğuralım. Ardından hazır aldığımız ekmek hamurunu limon büyüklüğünde olacak şekilde bezelere ayıralım. Mutfak tezgâhının üzerine biraz un serptikten sonra bezeyi merdane ile ince ve yuvarlak açalım. Açtığımız lahmacun hamurunun üzerine hazırladığımız harçtan bir miktar alarak elimiz ile her yerine gelecek şekilde güzelce yayalım. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serelim ve hazırladığımız lahmacunları yerleştirelim. Önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırında iç malzemesi iyice pişip kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz. Daha sonra pişen ekmek hamurundan lahmacunları servis tabağına alalım. İşte evde lahmacun yapmak bu kadar kolay.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:01:37
Ekmek Hamurundan Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ekmek Hamurundan Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ekmek Hamurundan Lahmacun"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024