Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralarda yapılan yemekleri etsiz olarak düşünmek pek de mümkün değildir. Fakat herkes et ve kıyma tüketmeyi sevmeyebilir ya da sağlık durumu elvermeyenler için bu besin maddesinin bazı zararları olduğundan yemelerinde sakınca bulunabilir.
Eğer etsiz lahmacun yapmak isteseniz bunun için malzeme olarak istediğiniz birçok besin maddesini kullanabilirsiniz. Sizlere örnek olması açısından biraz fikir verebilirim. Örneğin ıspanak ve peynir kullanabilirsiniz ya da mantar ve kırmızı biber ikilisinden de yararlanabilirsiniz. Bu arada eğer çevrenizde lahmacun harcını hazırlayıp götürdüğünüzde size pişirip verecek fırınlar varsa onlardan istifade edebilirsiniz. Fakat evde de kendi imkânlarınızı kullanarak kendiniz kendi lahmacununuzu yapabilirsiniz. Benim sizlerle paylaşmak istediğim etsiz lahmacun tarifinde pırasa kullanılmaktadır. Şimdiden sizlere kolay gelsin.

Etsiz lahmacun için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya,
  • Yeteri kadar ılık su.

İç malzemesi için

  • 1 kilo pırasa,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 diş sarımsak.

Etsiz Lahmacun Nasıl Yapılır?


Etsiz lahmacunun yapımına ilk önce hamuru ile başlayın. Bunun için mayayı bir fiske tuz ve yarım bardak ılık su ile ıslatın ve 5 dakika boyunca kabarmasını bekleyin Daha sonra unu derin bir yoğurma kabına alarak tüm hamur malzemeleri ile iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittiğinde üzerini bir örtü ile örterek fırının içerisinde yaklaşık yarım saat kadar mayalandırın.

Diğer tarafta lahmacunun harcını hazırlamaya geçin. İlk önce suru soğan ve domatesleri rondodan geçirin ve sıvı yağ ile ocakta kısık ateşte soteleyin. Pırasaları yeşil sapları da dahil minik minik doğrayıp soğanların üzerine ilave edin. Yaklaşık 20 dakika soteledikten sonra tuz, salça ve baharatları ilave ederek ocaktan indirin. Harcı soğutun.

Hamuru bezeleyin ve tabak büyüklüğünde açarak üzerine harcı suyunu süzerek sürün. Fırça ile hafif yağlanmış teflon tavada 3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Tüm malzemeler bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Etsiz lahmacunlar hazır. Lahmacunları sıcak olarak ve yanında ayran ile servis yapmaya özen gösterin. Arzu ederseniz pırasaların yanına beyaz peynir ya da kaşar peyniri rendesi de kullanabilirsiniz. Tercih sizin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
21.01.2024 02:32:47
Etsiz Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etsiz Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etsiz Lahmacun"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Adana Usulü Lahmacun

Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzer...
Devamını Oku

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024