Evde Fındık Lahmacun

Evde Fındık Lahmacunu, fındık lahmacun sevenler için artık evde rahatlıkla fındık lahmacun yapabilirler. Büyük küçük herkes seve seve yenmekte. Evde fındık lahmacunu belli bir yöre ait yemek değildir. Özellikle çalışan bayanlar için kolaylıkla yapılacak bir yemektir. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Evde fındık lahmacunu kilo problemi olan diyet yapanların yememesi gerekir.

Evde Fındık Lahmacun Malzemeleri


İç Malzeme

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 4 dal yeşil soğan
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur Malzemesi

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Evde Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Evde fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu yoğurmak ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına içine ılık su, şeker ve mayayı ekleyip elinizle mayayı eritmeye çalışın daha sonra azar azar un ilave etmeye başlayın. Hamuru yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp hamuru mayalanmaya bırakın. Sıra geldi evde fındık lahmacunun iç harcını hazırlamaya. Sebzeleri iyice yıkayın. Yıkamış olduğunuz sebzeleri doğrama tahtasının üzerine alın ardından kıymayı ve baharatları ve salçayı ilave edin.
Bir zırh yardımı ile kıyma ve sebzeleri ince ince doğramaya başlayın. Zırh ile doğramak zorunda değilsiniz. Derin bir karıştırma kabın içinde elinizde kıyma ve sebzeleri karıştırabilirsiniz. Evde fındık lahmacunun iç harcı da hazır olduğuna göre sıra geldi hazırlamaya. Mayalanmış olan hamuru temiz bir tezgâhın üzerine alın 3-4 dakika kadar yoğurun. Daha sonra hamurda ceviz azcık büyük bezeler alın. Bezeleri tezgâhın üzerinde merdane ile 2 cm'ye kadar açın. Daha sonra evde ağzı geniş bir su bardağı ile açmış olduğumuz hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kesmiş olduğunuz hamurları sıra sıra dizin. Daha sonra hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı hamurun üzerine eşit bir şekilde sürün. Açmış olduğunuz bütün hamura lahmacun harcını sürün. Daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında malzemeler pişene kadar pişirin. Evde fındık lahmacunu hazır. Evde fındık lahmacunu hazır. Limon, nane, maydanoz ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

21.01.2024 16:16:42
Evde Fındık Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Fındık Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Evde Fındık Lahmacun"
çok güzel oldu teşekkürler
derya . 04.12.2017

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024