Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmacun dışarıda yapıldığı gibi evde de yapılmaktadır. Kişilerin damak tadına göre çıtır çıtır olduğu gibi yumuşacık lahmacun çeşitleri de vardır. Ayran ve salata ile eşsiz bir yemek olan lahmacun pratik oluşuyla ev hanımları tarafından da çok sık tercih edilmektedir.
Fındık lahmacun tarifi şu şekildedir;

İç Malzemesi

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • Bir miktar tuz

Hamur Malzemesi için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?


Fındık lahmacun yapımına ilk olarak hamurunu hazırlayarak başlayın. Hamuru için derin bir kabın içine ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. Mayanın erimesi için biraz karıştırın. Daha sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Son olarak tuzunu da ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamuru hazırladıktan sonra hamuru dinlenmeye bırakın.
Yaklaşık 15 dakika hamuru üstü bir örtük şekilde dinlendirin. Hamuru hazırladıktan sonra iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harç öncelikle soğanları temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Daha sonra patatesleri soyun ve yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendeledikten sonra patateslerin suyunu sıkın. Daha sonra maydanozları, yeşil soğanı ve domatesi de küçük küçük doğrayarak hazırlayın. Doğrama işlemin bitirdikten sonra hazırladığınız malzemelerin hepsini bir kabın içine koyun ve karıştırın. Üzerine tuzunu, pul biberini, kimyonu salçasını ve kıymasını ilave ederek iyice karıştırın. Eğer evinizde zırh varsa iç harcı zırh ile kıyın o zaman daha iyi olacaktır. İç harcı hazırladıktan sonra dinlenmeye bıraktığınız hamuru tezgâhın üzerine alın. Tezgâhın üzerine almadan önce tezgâhı unlayın. Hamuru tezgâhın üzerinde bir iki dakika yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurdan açabileceğiniz büyüklükte bezeler alın. Aldığınız bezelerden biri tezgâhın üzerini unlayarak 3-4 kalınlığında açın. Açtıktan sonra ağzı geniş su bardağı ile küçük küçük yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlakları çıkardıktan sonra artan hamurları da tekrar beze haline getirerek açın ve aynı işlemi uygulayın. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve üzerine unlayıp bardak ile çıkardığınız yuvarlakları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin. Dizme işlemi bittikten sonra yuvarlakların zerine hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve kaşığı tersi ile harcı hamurun her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirin. Üzerindeki harç pişmişse fırında çıkararak ayran ive salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:27:14
Fındık Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fındık Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fındık Lahmacun"
Benim bugün misafirim çok. Pratik ve bereketli olsun diye ne yapabilirim tam olarak bilmiyorum. Dışardanmı söylesem dedim ama çok maliyetli oluyor. Çocukta çok bizde hepside lahmacun istiyor. Ben evde nasıl yapabilirim acaba. Fındık lahmacun nasıl yapılır? Sanki daha kolay gibi geldi bana ama sizcede öylemi? Tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden.
Sümeyye . 02.11.2018 17:54:09

Adana Usulü Lahmacun

Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzer...
Devamını Oku

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024