Hazır Yufkadan Lahmacun
Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dışarıda yediğiniz lahmacunlar kadar lezzetli lahmacunlar pişirmiş olacaksınız. Fakat çok fazla vaktiniz yoksa ya da daha modern bir lezzet yakalamak istiyorsanız mutlaka yufkalı lahmacun tarifini de denemenizi tavsiye ederim.
Hatta sizlerle pratik bir bilgi ha paylaşayım eğer yufka ile de uğraşacak vaktini yoksa hazır lavaşla da istediğiniz gibi lahmacun hazırlayabilirsiniz. Hazır yufkadan yapacağınız lahmacunları yuvarlak şeklinde yapmak size zor gelirse kare ya da dikdörtgen olarak da yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Hazır yufkadan lahmacun için gerekli malzemeler- 6 adet el açması hazır yufka,
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 4 çorba kaşığı su,
İç harcı için- 400 gr. Dana kıyma,
- 2 yemek kaşığı iç yağ,
- 2 adet büyük boy kuru soğan,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- Yarım demet maydanoz,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak,
- 5 adet sivri biber,
- 3 adet iri domates,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- Yeteri kadar tuz.
Hazır Yufkadan Lahmacun Nasıl Yapılır?
Öncelikle harcı hazırlamakla işe başlayabilirsiniz. Lahmacun harcı da tıpkı pide harcı gibi çiğden hazırlanır.
Kuru soğan, maydanoz, domates, sarımsak, sivri biberi ayrı ayrı olmak üzere blenderde doğrayın ve derin bir kabın içerisine boşaltın. Üzerine kıyma, iç yağı, salçalar ve baharatları ilave ederek elinize eldiven giyerek iyice yoğurun. Lahmacun harcının pide harcına göre daha sulu olması gerekir. Bu yüzden içerisine birkaç kaşık sıvı yağ koyabilirsiniz. Lahmacunun harcı hazırlandıktan sonra bir kenara alın.
Diğer tarafta bir kâsenin içerisine sıvı yağ ve suyu koyun ve karıştırın. Yufkanın bir tanesini tezgâha yayın. Arasına harcın bir kısmını fırça yardımıyla sürün. Üzerine 2. Yufkayı kapatın. Eğer yuvarlak yapmak istiyorsanız çelik tencere kapağı ile bastırarak yuvarlak şekilde kesin. Üzerine elinizle harcı yayın ve bu işleme tüm malzeme bitene kadar devam edin. İşlem tamamlandığında lahmacunları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derece ısıda çok kurutmadan pişirin. Lahmacun yapımında kullanılan yufkalar çabuk kuruyacağından hızlı ateşte pişirilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir. Ayrıca hazır yufkadan lahmacunlar piştiğinde üzerini bir bez ile örtün. Lahmacunlarını yanında maydanoz, limon ve ayran ile sıcak olarak ikram etmeye özen gösterin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
20.01.2024 03:04:06
Hazır Yufkadan Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|