Hazır Yufkadan Lahmacun

Hazır yufkadan lahmacun; yapmayı öğrendiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır. Evde lahmacun yapımı düşünüldüğü kadar da zor bir iş değildir. Mayalı hamuru yaklaşık 25 cm büyüklüğünde açarak üzerine harç yayıp pişirdiğinizde en az dışarıda yediğiniz lahmacunlar kadar lezzetli lahmacunlar pişirmiş olacaksınız. Fakat çok fazla vaktiniz yoksa ya da daha modern bir lezzet yakalamak istiyorsanız mutlaka yufkalı lahmacun tarifini de denemenizi tavsiye ederim.
Hatta sizlerle pratik bir bilgi ha paylaşayım eğer yufka ile de uğraşacak vaktini yoksa hazır lavaşla da istediğiniz gibi lahmacun hazırlayabilirsiniz. Hazır yufkadan yapacağınız lahmacunları yuvarlak şeklinde yapmak size zor gelirse kare ya da dikdörtgen olarak da yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Hazır yufkadan lahmacun için gerekli malzemeler

  • 6 adet el açması hazır yufka,
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 4 çorba kaşığı su,

İç harcı için

  • 400 gr. Dana kıyma,
  • 2 yemek kaşığı iç yağ,
  • 2 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak,
  • 5 adet sivri biber,
  • 3 adet iri domates,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz.

Hazır Yufkadan Lahmacun Nasıl Yapılır?


Öncelikle harcı hazırlamakla işe başlayabilirsiniz. Lahmacun harcı da tıpkı pide harcı gibi çiğden hazırlanır.
Kuru soğan, maydanoz, domates, sarımsak, sivri biberi ayrı ayrı olmak üzere blenderde doğrayın ve derin bir kabın içerisine boşaltın. Üzerine kıyma, iç yağı, salçalar ve baharatları ilave ederek elinize eldiven giyerek iyice yoğurun. Lahmacun harcının pide harcına göre daha sulu olması gerekir. Bu yüzden içerisine birkaç kaşık sıvı yağ koyabilirsiniz. Lahmacunun harcı hazırlandıktan sonra bir kenara alın.

Diğer tarafta bir kâsenin içerisine sıvı yağ ve suyu koyun ve karıştırın. Yufkanın bir tanesini tezgâha yayın. Arasına harcın bir kısmını fırça yardımıyla sürün. Üzerine 2. Yufkayı kapatın. Eğer yuvarlak yapmak istiyorsanız çelik tencere kapağı ile bastırarak yuvarlak şekilde kesin. Üzerine elinizle harcı yayın ve bu işleme tüm malzeme bitene kadar devam edin. İşlem tamamlandığında lahmacunları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 200 derece ısıda çok kurutmadan pişirin. Lahmacun yapımında kullanılan yufkalar çabuk kuruyacağından hızlı ateşte pişirilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir. Ayrıca hazır yufkadan lahmacunlar piştiğinde üzerini bir bez ile örtün. Lahmacunlarını yanında maydanoz, limon ve ayran ile sıcak olarak ikram etmeye özen gösterin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
20.01.2024 03:04:06
Hazır Yufkadan Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Yufkadan Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hazır Yufkadan Lahmacun"
Evde pratik yemek ve leZzetlee benim için her zaman ilk sırada olur. Çalışan bir anne olunca zaten eve yorgun bir şekilde geliyorum. Çocuklarımın akşam yemeği hazırlamak da hızlı olmam gerekiyor. Bugün internette bir tarif gördüm. Hazır yufkanın üstüne lahmacun harcı serip fırında pişirerek ev usulü lahmacun oluyor. Deneyen var mı?
Çiğdem . 01.11.2018 06:55:49

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta k...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024