Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, yörelere ve mevsimlere göre çeşitli harçlarla hazırlanarak tüketilir.
Lahmacun Harcı Malzemeleri
- 750 gram kaburga kıyması (Lahmacunun harcı fevk
alade oluyor)
- 5 Adet yeşil biber
- 4 Adet domates
- 6 Adet orta boy soğan
- 3 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- Karabiber, Pul biber, tuz (İsteğe bağlı ne kadar koyarsanız)
Lahmacun Harcı Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri minik minik doğrayıp, soğanları robottan geçirip salçamızı, baharatlarımızı, sıvı yağımızı da ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Harcımız hamurumuz için hazır vaziyettedir.
19.01.2024 01:56:14