Lahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Çukurova Yöresi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Lahmacun, kısaca kıyma ve hamur temalı bir yemektir. Ev hanımları için yapılışı çok kolaydır. Kalabalık akşam yemeklerinin kurtarıcısıdır.
Lahmacun içinin hazırlanması, bazı bölgelerde farklılık göstermektedir.
Lahmacun içi, Gazi Antep ve Şanlı Urfa usulü olmak üzere iki çeşittir. Gazi Antep usulü olan
lahmacunun içine Şanlı Urfa usulünden farklı olarak soğan koyulmamaktadır. Burada sizlere Gazi Antep usulü
lahmacun içi anlatılacaktır.