Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun, yapımı pratik bir tarife sahip. Evde kendi lahmacununu kendi hazırlamak isteyenler için teflon tavalar kolay bir çözüm oluyor. Ocakta kısa bir sürede pişen lahmacunun iç harcı da evdeki malzemelere ve damak zevkine göre değişiklik gösterebiliyor. Paylaşılan tarife ek olarak isteyenler kıymalı harca bol baharat, domates, yeşil sivri biber ve patates de ekleyebilirler.
Tavada pişirilen lahmacunların hamuru yuvarlak açılırken, sac tavası olanlar hamuru oval şekilde açmayı tercih edebilirler.

Tavada lahmacun için gerekli malzemeler

  • 1 tane yaş maya
  • 1 kilo süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri miktarda un
  • Tuz

Harcı için

  • 400 gr hafif yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (Mevsimiyse taze domates de tercih edilebilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3 adet sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Tavada lahmacu nasıl yapılır?


Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içerisine yaş maya, sıvı yağ, tuz konur. Süt ılık konuma gelecek kadar ısıtılıp ilave edilir. Karışıma alabildiği kadar un ekleyerek yoğrulur. Hazır olan hamurun üzerine bez örtülüp mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken o arada lahmacunun içi hazırlanır. Lahmacunun iç harcı için, soğan ve sarımsaklar soyulur.
Maydanoz ve biberler yıkanır. Tüm sebzeler robottan geçirilir. Tercihe göre sebzeler elde küçük de doğranabilir. Bir kabın içerisine kıyma, salca ve tüm baharatlar konur. Doğranmış sebzeler de eklenip karıştırılarak, harç iyice harmanlanır.

Mayalanmış olan hamur, küçük bezelere ayrılıp bir tepsinin içine dizilir ve üzeri kurumaması için tekrar örtülür. Orta boy bir tava için hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırmak kâfi olacaktır. Her bir beze ince olacak şekilde açılır. Üzerine yeteri miktarda kıymalı harç serilir.

Teflon bir tava ocağın üzerine alınıp ısıtılır. Hazırlanan ilk lahmacun sıcak tavanın içerisine konup kapağı kapatılır. Orta ateşte kapağı açılmadan yaklaşık 3 dk. Kadar pişirilir. Bir spatula yardımıyla lahmacunun altı kontrol edilir, eğer pişmemişse biraz daha pişirilir. Tüm harç bitene kadar geri kalan hamur bezelerine aynı işlem uygulanır. Pişen lahmacunlar üst üste konur ve yumuşak kalması için üzeri kapalı tutulur.
19.01.2024 07:34:00
Tavada Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavada Lahmacun Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavada Lahmacun"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Adana Usulü Lahmacun

Adana Fındık Lahmacun, Lahmacun; Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, kara ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla hazırlanan karışımı, açılmış hamurun üzer...
Devamını Oku

Ev Usulü Lahmacun

Ev Usulü Lahmacun, Bazı anılar vardır ki derin sohbetler ve unutulmaz tatlar olsun diye sizler için ev usulü lahmacun tarifini sofralarınıza hazırlamak için ...
Devamını Oku

Lahmacun Eti

Lahmacun eti; Lahmacunu kim sevmezki. Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerin arasında gelmektedir. Restoranların arasından geçerken burnumuza ko...
Devamını Oku

Etsiz Lahmacun

Etsiz lahmacun; olur mu hiç dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lahmacun özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir ve oralard...
Devamını Oku

Lahmacun Nasıl Yapılır

Lahmacun herkes tarafından çok seviliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacunu nasıl yaparım diye düşünenler bu tarifi yapabil...
Devamını Oku

Lahmacun

Lahmacun, Et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelmektedir. Mayasız hamurdan yapılır. Üzerine kıymayla beraber çeşitli baharatlar koyulduğu için pideyi andırır. M...
Devamını Oku

Lahmacun Harcı

Lahmacun hamurun üzerine çeşitli baharatlar ve çeşitli sebzeler eklenerek fırında pişirilen bir hamur çeşidi türüdür. Lahmacunun iç harcı damak tadına, ...
Devamını Oku

Sarımsaklı Lahmacun

Sarımsaklı lahmacunun ana vatanı Kahramanmaraş olmaktadır. Lahmacun Arapça etli hamur anlamına da gelmektedir. Yapılışı gayet kolay bir pide türü olmaktadır....
Devamını Oku

1 Lahmacun Kaç Kalori?

1 lahmacun kaç kalori, lahmacunun hamuru ve içinde kullanılan malzemeler göz önünde tutulunca oldukça kalorili bir yiyecektir. Mesela lahmacun hamurunun maya...
Devamını Oku

Evde Lahmacun

Evde lahmacun, çoğunlukla dışarı da tüketilen lahmacun evde de yapılabilir. Böylelikle canınız sıcak ve güzel bir lahmacun istediğinde kolay bir şekilde...
Devamını Oku

Lahmacun İçi

Lahmacun İçiLahmacun, ülkemize ait olan ünlü bir yemek çeşididir. Ülkemizin her bölgesinde severek yenilmektedir. Daha çok Ç...
Devamını Oku

Lahmacun Böreği

Lahmacun böreği, her şeyi çiğ olan, lahmacun harcıyla yapılan lezzetli bir börek çeşididir. Hazır yufka ile yapılan tariflerin yanı sıra elde yoğrulan h...
Devamını Oku

Cevizli Lahmacun

Cevizli lahmacun; çok sağlıklı bir hamur işidir. Cevizli lahmacun, lahmacun çeşitlerinden biridir. Bu cevizli lahmacuna kış lahmacunu da deniyor. Gazian...
Devamını Oku

Kolay Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi, diğer lahmacunlara göre çok daha kolay hazırlanabilen kolay lahmacun tarifini sizlerde kolaylıkla ve zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. ...
Devamını Oku

Lahmacun Döner

Lahmacun döner Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Lahmacun döner, lahmacun çeşitlerinden biridir. Et bu lahmacuna ayrı bir lezzet veriyor v...
Devamını Oku

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve Urfa, Antep illeri ile anılan lahmacun her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Lahmac...
Devamını Oku

Lahmacun Kaç Kalori?

Lahmacun Kaç Kalori, kıymalı harç ve mayalı hamurla hazırlanan lahmacun genellikle dışarıdan hazır yemek şeklinde tüketilir ve hazır besinler grubuna gi...
Devamını Oku

Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru: lahmacunu evde denemediyseniz şimdi vereceğim tarifle kaçırmadan deneyin mutlaka. Meşhur olarak bilinen Gaziantep lahmacun, Şanlıurfa lahma...
Devamını Oku

Antep Lahmacun Tarifi

Antep lahmacun tarifi, Antep'e özgü yemeklerden biridir lahmacun. Hemen her şehirde yapılır. Fakat Antep de yemek daha bir başkadır. Çok lezzetli ve ekmek f...
Devamını Oku

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Güneydoğu ve Akdeniz'in doğusunda yapılan ve çok sevilen bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça kolay olup, evlerimizde de rahatlıkla yapılabi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lahmacun Kaç Kalori?
Tavada Lahmacun
Lahmacun Hamuru
Antep Lahmacun Tarifi
Çıtır Lahmacun
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024